Inleiding:
Voor (recreatie)ruiters die willen genieten van hun paard/pony, de natuur, een mooie omgeving en als het even kan van de duinen en het strand.
De ** Enjoy the Ride door de duinen en over het strand van Den Haag / Kijkduin** heeft al
deze elementen in huis om optimaal te genieten. Over goed aangelegde ruiterpaden gaat de route via natuurgebied de Uithof, recreatiegebied Madestein, Landgoed Ockenburgh door de duinen naar het brede strand van Kijkduin.

Beschrijving:
Bij aankomst stal je de trailer op onze ruime buitenveld, de koffie en thee met wat lekkers staat voor je klaar. Daarna is het tijd om te zadelen en aan de rit te beginnen. De 4 sterren FNRS manege ligt aan de rand van Den Haag en grenst aan het natuurgebied de Uithof waar de route zal beginnen. De route leidt u door de Uithof, recreatiegebied Madestein via landgoed Ockenburgh naar de duinen en strand van Kijkduin. Het is een heerlijke route over goede ruiterpaden en veilige oversteekplaatsen. Na terugkomst van het de strand is er de mogelijkheid tot een kleine pauze met een versnapering.

De rit naar het strand, is ong. 6-8 km (en terug ook). De deelnemers van de korte route gaan het strand niet op, zij rijden via de duinen weer terug naar stal, deze rit is ong.14-16 km lang.
De deelnemers van de lange route vervolgen hun weg naar het strand en slaan op het strand rechtsaf richting Scheveningen. De route over het strand is max. 12 km. Het is aan de deelnemers zelf hoelang en hoever zij het strand opgaan. Overal op de route is er de mogelijkheid om, wanneer je dat nodig vind, om te keren en terug naar stal te rijden. Deze rit is in totaal maximaal tussen de 26-30 km.

Vanaf ongeveer 13.00 uur verwachten wij onze eerste deelnemers weer terug voor de lunch in de kantine van de manege. Hopelijk zijn de weergoden ons goed gezind en kan de lunch zoals de voorgaande jaren op het dakterras worden genuttigd.

De lunch bestaat uit: soep, een pannenkoek naturel of met ham of kaas of spek, of een uitmijter ham / kaas of patat met een kroket/ frikandel/ kaassoufflé en 2 maal koffie of thee.
Voor je groom, familie of vrienden kost de lunch 12,50 Euro p.p. (graag opgeven bij aanmelding).

De prijs voor de ** Enjoy the Ride door de duinen en over het strand van Den Haag /
Kijkduin**, is 23,00 Euro voor KNHS-leden en 28,00 Euro voor niet leden van de KNHS. De prijs is inclusief lunch en koffie of thee vooraf.

De rit kan ook per huurpaard / huurpony worden gereden. De paarden en pony’s van Hippisch centrum Westland zijn braaf en gewend om naar het strand te gaan. Je rijdt in een groepje van 5-7 personen met instructie naar het strand. Deze rit is voor gevorderde ruiters die gewend zijn paard te rijden (niet voor beginners). Bij inschrijven duidelijk aangegeven wat je ervaring is en dat je gebruik wilt maken van een huurpaard / huurpony.
Voordat de groep vertrekt, wordt er onder toeziend oog van de instructie een stukje in de bak gereden.
De instructie bepaald of je mee kan met de rit en bepaald hoe de verdere rit verloopt. Het is niet gedurende de rit niet mogelijk om terug naar stal te gaan.

Wat verder goed is om te weten:
✓ De route is niet geschikt voor menners.
✓ Het rijden vindt plaats in je eigen (kleine) groepjes of individueel.
✓ Een groot gedeelte van de route m.u.v. het strand is voor familie of vrienden mee te fietsen.
✓ Het is ook mogelijk de route op een huurpaard/huurpony te rijden mits je een gevorderde
ruiter bent, de prijs hiervoor is 52,50 Euro incl. huurpaard / huurpony en lunch. De toewijzingen voorwaarden voor het huren van de paarden/pony’s wordt door de het Hippisch Centrum Westland bepaald.
✓ De huurpaarden/huurpony’s rijden met begeleiding van stal de lange route, in een vaste
groep met 5 –7 huurpaarden. De huurpaarden worden niet met een eigen paard
meegegeven. Andersom is wel mogelijk, een eigen paard kan wel mee rijden met de
huurpaarden/ponygroep.
✓ De ruiterpaden zijn onverhard en de bodems zijn niet te zwaar. Er is zijn diverse oversteken
waarbij uiteraard indien nodig begeleiders staan om je te helpen met oversteken.
✓ Het dragen van een cap is verplicht.
✓ Zie verder de regels van deelname aan de Enjoy the Ride van de KNHS, zo mogen bv ruiters
jonger dan 12 jaar niet deelnemen ( ook niet op een eigen paard / pony) en moeten ruiters
onder de 16 jaar, begeleid worden door een volwassen. Gezien de veiligheid op het strand
en de duinen hebben wij hieraan toegevoegd dat deze begeleiding te paard/ pony moet
plaats vinden.
✓ Er is een beperkte mogelijkheid voor paarden die tijdens de lunch echt niet op de trailer
kunnen blijven om een box ter huren. Kosten hiervoor zijn 10,00 Euro per paard.

 

https://www.facebook.com/PRCW-654212161277398/

 

Vul onderstaande gegevens in

 

 

Alle velden zijn verplicht