Tim M. en Sander G. hebben vorig jaar de najaarsrally gewonnen en zetten dit najaar een nieuwe rally voor ons uit. De start en finish vinden plaats vanuit het KNHS-centrum in Ermelo. Als je wilt, kun je daar je paard een nachtje stallen en wie weet, help je mee om zondag de bordjes op te halen.

Er wordt gereden in teams van 2 of maximaal 3 personen. Mocht je geen partner hebben dan kan de NRSV voor een “koppeling” zorgen. Als je nooit eerder een rally hebt gereden, kan de NRSV je koppelen aan een ervaren rallyruiter die je het prachtige, spannende rally-spel leert. Want een spannend spel is het. Wat is de bedoeling?

Vanaf je starttijd krijg je 6 uur de tijd om de rally te voltooien. Bij tijdsoverschrijding volgt diskwalificatie.  De tijd begint te lopen als je vanaf een moederkaart (schaal 1 : 25.000) op je eigen kaart de locaties overneemt van de posten/bordjes die je moet zoeken. Hiervoor krijg je maximaal 20 minuten. Maar let goed op: waar bevinden die locaties zich precies? Ten noorden van het pad, ten zuiden? Of is het juist wat meer naar links of naar rechts? Dat is heel belangrijk want er zullen op de locaties goede en valse bordjes met nummers te zien zijn. Ze kunnen overal staan of hangen. Dus als je verkeerd hebt ingetekend, zie je ook een (vals) bordje en noteer je een verkeerd nummer. Er wordt maximaal 35 km gereden. Je kunt ook een (veel) kortere afstand rijden. De rust is verplicht en duurt precies een half uur. Jij en je paard krijgen te eten en te drinken. 

In totaal heb je inclusief het overnemen van de posten op je eigen kaart en de verplichte rust dus 6 uur de tijd. 

Je mag zelf bepalen hoeveel en welke punten je wilt aandoen. 

Het welzijn van de paarden staat uiteraard voorop. De paarden worden voor en na de rit gekeurd en tijdens de rust zal veterinair Frans Arts nog even de hartslag van je paard controleren.

Deelname aan de rally, met na afloop de prijsuitreiking, duurt een hele dag. Houd hier rekening mee, zodat je niet in tijdnood komt.

De kosten zijn ongeveer € 35.- (niet-leden betalen 10 euro extra welke bij aanmelding als lid van je contributie worden afgetrokken). Dit bedrag is inclusief de keuring door de dierenarts en een lunch. Het is verplicht je paardenpaspoort te tonen.

Natuurlijk kun je die dag ook recreatief rijden en geen posten noteren. Lekker een dagje op stap met je paard.

 

Vul onderstaande gegevens in

 

 

Alle velden zijn verplicht